APA DURA SI ANALIZELE NECESARE

Apa dura este probabil cea mai mare problema cu care ne confruntam in cazul in care utilizam apa de foraj/put. Oricine utilizeaza apa de foraj, iar in unele cazuri apa de la reteaua publica, intelege foarte bine acest aspect.

Nu voi insista despre problemele ce decurg din utilizarea apei dure, deja am scris despre aceste aspecte aici: Apa dura si efectele sale costisitoare

Postul acesta are rolul de a te invata ce parametri trebuiesc analizati in cazul in care doresti sa tratezi apa dura.

In cazul in care doresti sa utilizezi un dedurizator clasic cu rasina schimbatoare de ioni (dedurizator cu consum de sare), ai nevoie sa cunosti urmatorii parametri fizico-chimici:

 • duritate (exprimata in grade germane sau franceze sau in orice alta unitate de masura)
 • fier
 • mangan

Explicatii: fierul si manganul peste o anumita limita pot afecta rasina dedurizatorului (rasina = mediul filtrant), chiar iremediabil. De aceea, firma care iti ofera consultanta si iti alege statia de dedurizare, trebuie sa aiba acces la aceste informatii.

In cazul in care doresti sa utilizezi „dedurizatorul” TAC NSS (Template Assited Crystallization), ai nevoie de urmatoarele analize fizico-chimice:

 • – pH
  – Duritate
  – Clor
  – Fier
  – Mangan
  – Cupru
  – Ulei/petrol si hidrogen sulfurat
  – Polifosfat
  – Siliciu

In cazul in care doresti sa utilizezi tehnologia electromagnetica anticalcar, trebuie sa cunosti valorarea duritatii. In acest fel, poti alege aparatul electromagnetic anticalcar in functie de cat de dura este apa. Corelarea aparatului cu duritatea apei, este foarte importanta pentru o functionare corecta si rezultate optime. Alegerea gresita a aparatului (putere prea mica corelata cu duritatea mare si debit mare) este cea mai frecventa greseala care se face, evident, corelat cu rezultate slabe impotriva apei dure si cu nemultumirea clientului ca „nu functioneaza”.

Pentru un laborator de apa in zona ta, consulta: https://infoapa.ro/

Sper ca aceste informatii sa-ti fie de folos. Poti lasa un mesaj mai jos (prin formularul de comentarii daca doresti consultanta sau alte informatii), ori poti sa-mi scrii direct catre: moleculahoh@gmail.com

 

 

 

 

Despre MOLECULA H2O

Totul despre tehnologiile de filtrare si tratate a apei. Daca ai probleme cu apa, de exemplu: duritate prea mare, fier, mangan, nitriti, nitrati, metale grele, amoniu, hidrogen sulfurat, amoniu, clor, bacterii si virusuri, aici este locul in care te poti informa sau poti pune o intrebare. Daca nu ai probleme cu apa dar vrei un filtru casnic care sa-ti faca apa mai curata si fara gustul acela oribil de clor, aici este locul in care poti afla ce tip de filtru ai nevoie. Nu esti sigur? Pune o intrebare! Daca esti in cautarea unei tehnologii de filtrare pentru o anumita problema si nu stii ce sa alegi sau care este oferta mai buna pentru aplicatia ta (apa de baut, apa dura, apa cu fier si mangan sau cu nitriti si nitrati, ori este infestata din punct de vedere bacteriologic). Pune o intrebare! Ai nevoie de o statie de epurare industriala? Pentru, fabrici, abatoare, ferme etc.? Pune o intrebare! Ai nevoie de dezinfectia bazinelor de apa potabila? Pune o intrebare! Indiferent de aplicatie, fie ca este casnica sau pentru industrie, aici gasesti rezolvarea. Intreaba-ma! PS: citeste "TERMENI SI CONDITII". de utilizare a prezentului site!
Acest articol a fost publicat în Analize apa, Apa dura, Statii de dedurizare, Toate posturile despre apa și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.