CE ANALIZE DE APA SUNT NECESARE?

Analize_apa_laboratorO intrebare des intalnita intre cititorii mei: „ce analize de apa sunt necesare?” Sau: „ce analize de apa sa solicit laboratorului?”

Exista un set de analize standard, pe care laboratoarele de apa il recomanda. Gasiti mai jos acest set de analize (difera usor de la un laborator la altul):

Analize de apa necesare pentru proiectare/dimensionare/alegere echipamente pentru potabilizare, pentru dedurizare, deferizare, demanganizare, denitrare, decontaminare bacteriologica, dezinfectie apa, filtrare sediment, filtrare clor  etc:

 1. CuloareAnalize_apa_laborator
 2.  Miros
 3. pH/Temperatura
 4. Turbiditate
 5. Conductivitate
 6. Clor rezidual liber
 7. Indice de permanganat/Oxidabilitate
 8. Cloruri
 9. Reziduu fix
 10. Oxigen dizolvat
 11. Duritate (de obicei exprimata in grade germane)
 12. Aluminiu
 13. Fier total
 14. Nitriti
 15. Nitrati
 16. Mangan
 17. Sodiu
 18. Calciu (nu este obligatoriu)
 19. Magneziu (nu este obligatoriu)
 20. Sulfati
 21. Sulfuri si hidrogen sulfurat

22. Numar de colonii la 37 °C
23. Numar de colonii la 22 °C
24. Bactetii coliformi (coliformi totali)
25. Escherichia coli (coliformi fecali)
26. Pseudomonas aeruginosa
27. Enterococi intestinali (streptococi fecali)
28. Bacterii anaerobe sulfito reducatoare (Clostridia)

Din nu stiu ce motive, daca cumva ajungeti sa solicitati buletin de analiza la Apa Nova, nu veti gasi in numarul de analize standard, Manganul. Solicitati si manganul pentru ca este foarte important.

In cazul in care nu doresti sa potabilizezi apa ci doresti doar sa tratezi/filtrezi/dedurizezi apa pentru protectia instalatiei, sunt necesare doar urmatoarele analize:

 1. Duritate
 2. Fier
 3. Mangan

In cazul in care apa ta este dintr-o sursa controlata (retea de apa publica) incearca sa gasesti aceste informatii, gratuit. Verifica site-ul furnizorului de apa (regia de apa la care platesti facturi) sau solicita prin-un email un buletin de analiza cat mai recent. In unele cazuri, in localitati mai mici, aceste informatii se pot gasi pe site-ul primariei.

Sper ca acest post sa-ti fie de folos, iar daca ai intrebari, poseaza un comentariu mai jos, sau scrie-mi un email catre: moleculahoh@gmail.com

 

 

 

Reclame

Despre MOLECULA H2O

Totul despre tehnologiile de filtrare si tratate a apei. Daca ai probleme cu apa, de exemplu: duritate prea mare, fier, mangan, nitriti, nitrati, metale grele, amoniu, hidrogen sulfurat, amoniu, clor, bacterii si virusuri, aici este locul in care te poti informa sau poti pune o intrebare. Daca nu ai probleme cu apa dar vrei un filtru casnic care sa-ti faca apa mai curata si fara gustul acela oribil de clor, aici este locul in care poti afla ce tip de filtru ai nevoie. Nu esti sigur? Pune o intrebare! Daca esti in cautarea unei tehnologii de filtrare pentru o anumita problema si nu stii ce sa alegi sau care este oferta mai buna pentru aplicatia ta (apa de baut, apa dura, apa cu fier si mangan sau cu nitriti si nitrati, ori este infestata din punct de vedere bacteriologic). Pune o intrebare! Ai nevoie de o statie de epurare industriala? Pentru, fabrici, abatoare, ferme etc.? Pune o intrebare! Ai nevoie de dezinfectia bazinelor de apa potabila? Pune o intrebare! Indiferent de aplicatie, fie ca este casnica sau pentru industrie, aici gasesti rezolvarea. Intreaba-ma! PS: citeste "TERMENI SI CONDITII". de utilizare a prezentului site!
Acest articol a fost publicat în Analize apa, Toate posturile despre apa și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.