DE UNDE STIU CAND TREBUIE SCHIMBATA MEMBRANA DE OSMOZA INVERSA?

procent_rejectie_membrana_osmoza_inversaIn acest articol ma refer exclusiv la membranele de osmoza inversa pentru utilizare casnica.

Intrebarea la care voi raspunde, este: cand trebuie schimbata membrana de osmoza inversa?

Ceea ce se comunica in general clientului, este ca membrana de osmoza inversa trebuie schimbata la 2 sau maxim 3 ani. In realitate, o membrana poate avea o durata de viata mai lunga sau mai scurta. Perioada de schimb este direct influentata de calitatea apei dar si de volumul de apa filtrata.

Exista o modalitate mai buna de a afla cand anume trebuie schimbata membrana de osmoza inversa. Este necesar sa ai un TDS-metru cu care sa poti masura calitatea apei.

Daca ai acest TDS-metru, masoara PPM-ul apei nefiltrate. Masoara si PPM-ul apei filtrate prin osmoza inversa. Dupa care aplica urmatoarea formula:

(TDS apa nefiltrara – TDS apa filtrata)
% rejectie =  ––––––––––––––– x 100
TDS apa nefiltrara

Ceea ce aflam prin aplicarea acestei formule, este procentul de rejectie/respingere. Cu alte cuvinte aflam ce capacitate mai are membrana de osmoza, de a respinge contaminantii din apa.

Daca procentul de rejectie este mai mic de 70%, durata de viata a membranei a ajuns la final si trebuie schimbata.

Daca procentul de rejectie este intre 80 – 90%, membrana este undeva la jumatatea duratei de viata.

Daca procentul de rejectie este intre 90 – 95%, membrana este la inceputul ciclului de viata, iar calitatea apei este foarte buna.

Sper ca ti-a fost util acest post. Ne intalnim la urmatorul articol. Pana atunci, share pe facebook, poate mai este si altcineva interesat de subiect.

 

Reclame

Despre MOLECULA H2O

Totul despre tehnologiile de filtrare si tratate a apei. Daca ai probleme cu apa, de exemplu: duritate prea mare, fier, mangan, nitriti, nitrati, metale grele, amoniu, hidrogen sulfurat, amoniu, clor, bacterii si virusuri, aici este locul in care te poti informa sau poti pune o intrebare. Daca nu ai probleme cu apa dar vrei un filtru casnic care sa-ti faca apa mai curata si fara gustul acela oribil de clor, aici este locul in care poti afla ce tip de filtru ai nevoie. Nu esti sigur? Pune o intrebare! Daca esti in cautarea unei tehnologii de filtrare pentru o anumita problema si nu stii ce sa alegi sau care este oferta mai buna pentru aplicatia ta (apa de baut, apa dura, apa cu fier si mangan sau cu nitriti si nitrati, ori este infestata din punct de vedere bacteriologic). Pune o intrebare! Ai nevoie de o statie de epurare industriala? Pentru, fabrici, abatoare, ferme etc.? Pune o intrebare! Ai nevoie de dezinfectia bazinelor de apa potabila? Pune o intrebare! Indiferent de aplicatie, fie ca este casnica sau pentru industrie, aici gasesti rezolvarea. Intreaba-ma! PS: citeste "TERMENI SI CONDITII". de utilizare a prezentului site!
Acest articol a fost publicat în Toate posturile despre apa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.