APA CU BACTERII PERICULOASE SI NITRITI, RETRASA DE LA VANZARE IN 30 DE JUDETE

Aproape 26.000 de litri de apa plata si minerala au fost retrasi de la vanzare în 30 de judete, după ce s-a descoperit că produsele erau contaminate cu o bacterie periculoasa rezistenta la antibiotice sau aveau o concentratie prea mare de nitriti. Inspectorii directiilor judetene de Sanatate Publica au depistat, in urma analizelor, prezenta bacteriei Pseudomonas Aeruginosa care genereaza infectii ale aparatului respirator si ale celui urinar, septicemii sau chiar deces. Produsele neconforme au fost notificate prin Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje (SRAAF).

Imagine

Cea mai mare cantitate de apa a fost depistata in judetele Vaslui, Iasi si Dambovita. Si in judetul Bacau a fost descoperita apa cu diverse bacterii, în timp ce în Alba loturi intregi de apa imbuteliata contineau o concentratie de nitriti peste limita admisa. De asemenea, autoritatile au gasit in judetele Giurgiu, Iasi, Bihor si Dolj mai multe firme care imbuteliau apa fără avizul directiilor de Sanatate Publica. In urma acestor controale s-au aplicat amenzi în valoare de 47.000 lei.

Inspectorii au efectuat 510 controale in unităti de productie, distributie si comercializare a apei potabile imbuteliate si 765 controale in unitati de productie, distributie si comercializare a apelor minerale naturale. Pentru apa potabila imbuteliată au fost analizate 104 probe, din care au iesit necorespunzătoare: microbiologic – 2 probe (DSP Bacau – coliformi, DSP Vaslui Pseudomonas Aeruginosa) si fizico-chimic – 2 probe (DSP Constanta – nitrati, DSP Olt la parametrul PH). Pentru apele minerale naturale imbuteliate au fost analizate 149 probe, din care au iesit necorespunzatoare: microbiologic – 2 probe (DSP Iasi şi DSP Dambovita au raportat pentru Pseudomonas Aeruginosa) şi fizico – chimic 4 probe (DSP Alba a raportat pentru parametrul nitriti).

Din listele de distributie puse la dispozitie de catre distribuitori directiilor de sanatate publică, reiese că lotul neconform de apa depistată cu o valoare mare a nitritilor a fost distribuit în principal unui lant de magazine al unei societati comerciale.

Vezi articol complet aici

05.08.2013

Reclame

Despre MOLECULA H2O

Totul despre tehnologiile de filtrare si tratate a apei. Daca ai probleme cu apa, de exemplu: duritate prea mare, fier, mangan, nitriti, nitrati, metale grele, amoniu, hidrogen sulfurat, amoniu, clor, bacterii si virusuri, aici este locul in care te poti informa sau poti pune o intrebare. Daca nu ai probleme cu apa dar vrei un filtru casnic care sa-ti faca apa mai curata si fara gustul acela oribil de clor, aici este locul in care poti afla ce tip de filtru ai nevoie. Nu esti sigur? Pune o intrebare! Daca esti in cautarea unei tehnologii de filtrare pentru o anumita problema si nu stii ce sa alegi sau care este oferta mai buna pentru aplicatia ta (apa de baut, apa dura, apa cu fier si mangan sau cu nitriti si nitrati, ori este infestata din punct de vedere bacteriologic). Pune o intrebare! Ai nevoie de o statie de epurare industriala? Pentru, fabrici, abatoare, ferme etc.? Pune o intrebare! Ai nevoie de dezinfectia bazinelor de apa potabila? Pune o intrebare! Indiferent de aplicatie, fie ca este casnica sau pentru industrie, aici gasesti rezolvarea. Intreaba-ma! PS: citeste "TERMENI SI CONDITII". de utilizare a prezentului site!
Acest articol a fost publicat în Contaminanti apa, Presa despre apa, Toate posturile despre apa și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la APA CU BACTERII PERICULOASE SI NITRITI, RETRASA DE LA VANZARE IN 30 DE JUDETE

  1. Pingback: DOZATOR DE APA CU FILTRARE SAU CU BIDON? | MOLECULA H2O

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.