CE DURITATE ARE APA DE LA CHIUVETA?

O persoana a ajuns pe acest blog cautand: „apa de la chiuveta, ce duritate are?”

Raspunsul este: Care chiuveta? Adica, din ce oras sau localitate?

Imagine

Duritatea apei din reteaua publica este diferita si data de sursa apei. De exemplu, apa livrata in Bucuresti prin reteaua publica are o duritate 8 – 9 grade germane.

Bucurestiul are doua surse de apa si anume: Dambovita si Arges. Apele de suprafata nu sunt de obicei foarte dure. In general probleme cu duritatea apei o au apele de adancime (foraj, put). Totusi, este bine sa faci un test de duritate, oricare ar fi sursa ta de apa. Cum faci asta? Ori printr-un buletin de analiza a apei ori prin cumpararea unui test de duritate de la o firma ce se ocupa cu tratarea si filtrarea apei. Testul se utilizeaza foarte simplu. Evident, testul va fi insotit si de instructiuni de utilizare.

O clasificare a apelor in functie de duritate este prezenta in articolul cu titlul: APA DURA SI EFECTELE SALE COSTISITOARE

Pentru cei care nu au timp sa citeasca tot articolul din link-ul de mai sus, aduc in atentie din nou clasificarea apei dure:

După gradul de duritate, apele se pot clasifica in felul urmator:
– foarte moi între 0 – 4 grade germane
– moi Intre 4 – 8 grade germane
– medii între 8 – 12 grade germane
– moderate 12 – 18 grade germane
– dure 18 – 30 grade germane
– foarte dure peste 30 grade germane

Ce trebuie sa retii?

a. Apa are duritate diferita in functie de localitate, oras, chiar daca vine de la reteaua publica. In multe cazuri, apa este dura la chiuveta pentru ca ea este captata din surse de foraj. Exista un cost de achizitie si de exploatare pentru ca apa sa nu mai fie dura dar acest lucru este de obicei evitat de catre firmele care fac astfel de lucrari pentru ca primariile trebuie sa suporte aceste cheltuieli, iar in final tot tu si eu suportam factura pentru apa dedurizata.

b. Verifica duritatea apei si in functie de rezultat achizitioneaza si monteaza-ti o statie de dedurizare. Daca apa ta este dura nu lasa acest lucru nerezolvat si nu amana prea mult. S-ar putea sa te coste mult mai mult dupa un anumit timp. Centrala si boilerul au de suferit, cresc costurile de incalzire si de apa calda, folosesti detergent mai mult pentru spalatul rufelor, dusul tau zilnic nu este cum ar trebui sa fie (apa dura nu face spuma cu sapunul), conductele de apa se obtureaza, gasesti mereu pete albe pe chiuveta, cada, vesela  si multe alte neajunsuri.

Imagini cu efectele apei dure:

boiler_apa_dura       dusul-si-apa-dura

Te-a ajutat cu ceva aceste post despre apa dura? Poate ii va ajuta si pe cunostintele si prietenii tai. Nu pastra doar pentru tine. Deci SHARE pe Facebook, Google+, Twitter.  Multumesc!

Anunțuri

About MOLECULA H2O

Totul despre tehnologiile de filtrare si tratate a apei. Daca ai probleme cu apa, de exemplu: duritate prea mare, fier, mangan, nitriti, nitrati, metale grele, amoniu, hidrogen sulfurat, amoniu, clor, bacterii si virusuri, aici este locul in care te poti informa sau poti pune o intrebare. Daca nu ai probleme cu apa dar vrei un filtru casnic care sa-ti faca apa mai curata si fara gustul acela oribil de clor, aici este locul in care poti afla ce tip de filtru ai nevoie. Nu esti sigur? Pune o intrebare! Daca esti in cautarea unei tehnologii de filtrare pentru o anumita problema si nu stii ce sa alegi sau care este oferta mai buna pentru aplicatia ta (apa de baut, apa dura, apa cu fier si mangan sau cu nitriti si nitrati, ori este infestata din punct de vedere bacteriologic). Pune o intrebare! Ai nevoie de o statie de epurare industriala? Pentru, fabrici, abatoare, ferme etc.? Pune o intrebare! Ai nevoie de dezinfectia bazinelor de apa potabila? Pune o intrebare! Indiferent de aplicatie, fie ca este casnica sau pentru industrie, aici gasesti rezolvarea. Intreaba-ma! PS: citeste "TERMENI SI CONDITII". de utilizare a prezentului site!
Acest articol a fost publicat în Apa dura, Toate posturile despre apa și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s