CE FILTRU DE APA SA-MI CUMPAR?

Am revenit cu un post pentru ca am primit de la un prieten rugamintea sa-i recomand un filtru de apa. Ce trebuie precizat din start este ca mai intai trebuie sa cunosti ce posibilitati de filtrare exista si care sunt acestea. In functie de asta iti alegi, in cunostinta de cauza un filtru de apa.

Ce vei gasi in acest post?

1. Ce tipuri de filtre de apa prezint in acest post?
2. Care este tipul de aplicatie in acest caz?
3. Ce posibilitati de filtrare exista?
4. Osmoza inversa sau purificatorul (tehnologie, filtre si imagini, montaj)
5. Filtrarea prin membrane capilare sau ultrafiltrare (tehnologie, filtre si imagini, montaj)
6. Filtrarea prin ceramica (tehnologie, filtre si imagini, montaj)
7. Filtrarea prin membrana de nanofiltrare
8. Care este cea mai buna apa de baut?
9. Ce poti face tu?

1. Ce tipuri de filtre de apa prezint in acest post?

Foarte important, in acest post vorbim doar de filtre de apa care se pot monta la un punct de consum (de exemplu la chiuveta) si inca ceva important, luam in calcul doar apa de retea publica. Apa de retea publica este dezinfectata in mare parte in Romania prin clorinare (dozare controlata de clor in apa cu pompe speciale). O dezinfectie a apei este absolut necesara si este bine ca se intampla cu toate ca exista si alte tehnologii mai avansate care ar putea fi folosite, de exemplu ultravioletele. Dar, suntem aici unde suntem si discutam despre ce putem face ca sa ne protejam sanatatea in conditiile pe care le avem.

2. Care este tipul de aplicatie in acest caz?

Deci, datele aplicatiei sunt urmatoarele:

– apa de retea
– filtrare la un singur punct de consum
– rezultatul dorit, apa potabila, fara gust, miros, fara clor, fara metale grele, fara chisturi precum criptosporidium si giardia etc

3. Ce posibilitati de filtrare exista?

Posibilitatile pe care le avem sunt urmatoarele:

a. osmoza inversa sau purificatoarele
b. filtrare prin membrana capilara (ultrafiltrare)
c. filtrare prin filtru ceramic (microfiltrare)

d. filtru cu nanofiltrare (update articol in data de 06.07.2015, am adaugat si nanofiltrarea in articol)

toate cele de mai sus obligatoriu insotite de filtru din carbune activ.

Nota: nu voi analiza in acest post si acele cani filtrante de care internetul este plin si pe care le vedem cateodata si pe TV in spoturi publicitare. Este simplu de ce, acele cani se bazeaza doar pe tehnologia carbunelui activ si pe eliminarea clorului si a chimicalelor din apa, lasand nerezolvata filtrarea fina de sedimente, eliminarea giardia si cryptosporidium si eliminarea metalelor grele. Deci, din punctul meu de vedere este o filtrare insuficienta. Totusi, pentru un buget redus este o solutie. Decat sa bei apa direct de la chiuveta sau apa imbuteliata, mai bine o filtrezi prin pat de carbune activat, in acest fel eliminand clorul, trihalometani si substante organice (eliminare partiala pentru ca din pacate cantitatea de carbune activat din aceste cani filtrante este foarte mica).

Sa le luam pe rand:

4. OSMOZA INVERSA SAU PURIFICATORUL DE APA

Sunt multe branduri pe piata, toate functionand pe acelasi principiu (nu o sa intru aici in detalii foarte amauntite).

Un purificator este compus in mare parte din:

1. Filtru sedimente polipropilena  5 microni  – are rolul de a filtra elemente in suspensie (mizeria din apa)
2. Carbune granular activat – are rolul de a retine pana la 98% din substantele organice prezente in apa cum ar fi: clorul, THM (trihalometani), DBCP, Lindan, TCE (tricloretilena), PCE (tetracloretilena), tetraclorura de carbon etc. Membrana de osmoza inversa este sensibila la clor si poate fi distrusa foarte repede de acesta. Filtrul cu carbune activat are dublu rol: de a proteja membrana si de a eliminta din apa acele chimicale care fac rau corpului si care ofera un gust oribil apei.
3. Filtru sedimente polipropilena  1 micron – are rolul de a filtra elemente in suspensie (mizeria din apa)
4. Membrana de osmoza inversa care filtreaza la 0.0001 microni (aproximativ de 1000 de ori mai mic decat un fir de par).
5. Postfiltru din carbune granular  activat  – tot cu rolul de a imbunatatii gustul apei.

In unele cazuri se adauga la cererea clientului sau standard, filtru de remineralizare (adauga in apa minerale) si lampa cu ultraviolete (din punctul meu de vedere nu este nevoie). Am explicat in alt post de ce.

Avantajul acestui sistem este ca filtreaza foarte bine dar asta este si un dezavantaj. Dezavantajul este ca elimina pana si mineralele benefice corpului uman si din aceasta cauza osmoza inversa este controversata. Exista sustinatori si impotrivitori de ambele parti. Parerea mea este ca atat timp cat nu este absolut nevoie de osmoza inversa (pentru ca exista contaminanti care nu pot fi eliminati decat cu osmoza inversa, dar nu este cazul acum), ea trebuie evitata. Pentru o apa de retea controlata si clorinata (declarata potabila) nu este absolut necesar sa folosim filtru de apa cu osmoza inversa.

Montaj osmoza inversa:

Se monteaza sub chiuveta iar deasupra chiuvetei se monteaza doar un robinet suplimentar prin care se consuma apa filtrata.

Aspect osmoza inversa:

ImagineImagine

*aspectul poate diferi, in functie de dotari dar si de brand.

Kitul de instalare contine si un vas de stocare apa, pentru ca osmoza inversa opreste presiunea apei datorita filtrarii foarte fine iar apa se strange treptat in acest vas dupa care ajunge la consum atunci cand utilizatorul deschide robinetul de apa special montat deasupra chiuvetei.

Exista o conditie minima de functionare  a osmozei inverse si anume ca in retea sa existe minim 2,5 bar presiune. Daca aceasta presiune nu exista, este bine sa cumperi un purificator dotat cu pompa de presiune.

Cam atat despre osmoza inversa casnica, exista un post special dedicat acestui echipament.

Inca un aspect,  randamentul acestui tip de filtrare este undeva intre 10 – 25%. Cu alte cuvinte din cantitatea de apa care intra in filtru, doar un procent intre 10 – 25% ajunge la consum. Restul apei este rejectata (aruncata la canalizare print-un furtun special). Daca nu esti ecologist nu cred ca te va deranja asta. Dar m-am gandit ca este bine sa fii informat. Procentul de permeat (apa care ajunge la consum) depinde in mod special de presiunea apei, de temperatura acesteia si de contaminantii din apa. Cu cat presiunea este mai mare cu atat procentul de permeat va fi mai mare. Din aceasta cauza, unele purificatoare sunt dotate cu pompa de presiune (care ridica presiunea apei).

5. A doua tehnologie mentionata de mine este FILTRAREA PRIN MEMBRANE CAPILARE. Filtrarea prin membrane capilare se mai numeste si ultrafiltrare.

Si aici ca si la purificatoarele de apa, exista mai multe modele in functie de brand.

Finetea de filtrare este undeva la 0,01 – 0,03 microni ceea ce este foarte bine. Aceasta finete de filtrare elimina din apa cam tot ce ar putea sa ne faca rau (va aduc aminte ca vorbim de apa de retea ci nu de apa de fantana sau de put).

Un flltru cu membrane capilare este compus in mare parte din (in functie si de model):

1. filtru de sedimente de 5 care va indeparta din apa mizeria, rugina, nisipul, malul etc.
2. un filtru special cu rasina schimbatoare de ioni sau cu KDF ce  elimina elimina metalele grele din apa (plumb, cupru, aluminiu) din apa.
3. filtru cu carbune activat – se elimina 99% chimicalele organice, pesticide, ierbicide, clorul si multi alti contaminanti nocivi pentru organismul uman. Imbunatateste culoare, gustul si mirosul apei.
4. ULTRAFILTRARE – cu ajutorul membranei capilare se elimina toti contaminantii din pana la 0,01 – 0,03 microni, bacterii, fungi, spori si virusuri.

Avantajele sunt:

– nu elimina mineralele din apa si apa si pastreaza pH-ul
– nu elimina apa la drenaj (la canalizare)

Montaj filtru cu membrane capilare:

Se monteaza sub chiveta iar deasupra chiuvetei se monteaza doar un robinet suplimentar prin care se consuma apa filtrata.

Aspect filtru cu membrane capilare:

 

filtru-apa-ultrazura-line-5uf-azura-filters

 

 

 

 

 

 

Desigur, ceea ce am prezentat mai sus este doar un model de filtru cu membrane capilare, dar aceeasi tehnologie poate arata si altfel, functie de producator.

Un astfel de filtru de apa prezentat in imaginea de mai sus are avantajul ca in acele carcase poti pune de tip de filtre doresti. Sunt diferite tehnologii de filtrare dar toate create dupa aceleasi dimensiuni si se potrivesc in aceste carcase prezentate mai sus.

De exemplu, poti opta ca in loc de filtru cu carbune activ sa pui un filtru cu carbune activ si KDF sau argint care este bacteriostatic. Poti opta ca in loc de filtru din polipropilena de 5 microni sa pui unul de 1 micron, pentru o filtrare mai avansata. Ce nu poate fi schimbat este filtrul cu membrane capilare.

Este un filtru care imi place pentru ca nu te leaga de un anumit furnizor de consumabile.

Pe de alta parte, daca nu te deranjeaza prea tare sa fi legat de un furnizor de consumabile (pana la urma de undeva tot trebuie sa cumperi) poti opta pentru o ultrafiltrare cu cartuse schimbabile ce le schimbi in maxim 5 minute, fara cheie fara batai de cap. Oricine poate schimba aceste filtre pentru ca doar desurubezi si insurubezi la loc noile cartuse filtrante.

Un astfel de exemplu poti vedea mai jos:

FT_Line_3

Montajul in ambele cazuri de mai sus se face sub chiuveta iar consumul se face ca si in celelalte cazuri printr-un robinet de apa montat deasupra chiuvetei care poate arata cam asa:

Imagine

Desigur, aspectul robinetului difera de la brand la brand dar in general sunt doar doua sau trei modele folosite de toti producatorii.

Evident ca mai sunt si alte modele de filtre disponibile pe piata din Romania si care au alt aspect dar care filtreaza tot prin tehnologia de membrane capilare.

6. Am ajuns la tehnologia de FILTRARE CU CERAMICA

Filtrele de apa din ceramica sunt mai accesibile si pentru orice buzunar. Asta pentru ca un cartus din ceramica se poate spala sub jet de apa si refolosi (evident, un timp limitat). Cu niciun filtru de apa din cele prezentate mai sus nu poti face asta. Acest lucru te ajuta sa-l poti folosi pana la 2 ani  iar in unele cazuri si mai mult. Dar intr-o limita a litrilor de apa filtrati si anume undeva la 7500 – 8000 litri apa.

Finetea de filtrare nu este cea mai buna in comparatie cu celelalte tehnologii de filtrare prezentate mai sus si anume undeva la 0,3 – 0.8 microni dar este suficient  cat sa elimine giardia si cryptosporidium din apa de retea. Nu filtreaza, este adevarat ca membrana capilara si osmoza inversa dar este un filtru bun si de dorit. Din punctul meu de vedere, este suficient pentru o apa de retea. Daca vrei totusi si filtrare mai buna, poti opta pentru ultrafiltrare (nici ultrafiltrarea si nici ceramica nu elimina sarurile de calciu si magneziu din apa).

Filtrele confectionate din ceramica sunt de doua feluri, simple, doar din ceramica si cu miez de carbune activat bloc sau incarcate cu carbune activat granular. Unele din ele au si o rasina speciala numita zeolit, pentru eliminarea metalelor grele (este indicat sa aiba asa ceva). In apa de retea publuca este posibil sa intalnim plumb, in  general de la retelele vechi de apa. Asa ca acea rasina speciala sau zeolit cum i se mai spune, este binevenita.

Pe noi ne intereseaza un filtrul complet de aceea voi prezenta acel filtru din ceramica care sa elimine si metalele grele dar si chimicalele din apa.

Ce anume elimina aceste filtre de apa?

– elimina din apa sedimentele, bacteriile, metalele grele si multi alti contaminanti chimici precum chimicalele organice, pesticide, ierbicide, clorul, trihalometanul si multi alti contaminanti nocivi pentru organismul uman. Imbunatateste culoarea, gustul si mirosul apei.

In functie de model si producator cartusul ceramic este compus dintr-un invelis ceramic iar incorporat  areargint pur pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor, un miez de carbune activat sau carbune activat granular (ambele la fel de bune) pentru inlaturarea clorului, pesticidelor si a altor substante care afecteaza gustul si mirosul apei, si rasini schimbatoare de ioni (zeolit) pentru eliminarea plumbului si a altor metale grele.

Montaj si aspect:

Sunt unele filtre ceramice care se monteaza deasupra chiuvetei si se pozitioneaza chiar pe chiuveta sau pe un blat de bucatarie (daca conducta de apa din kitul de instalare este destul de lunga).

Practic o conducta de apa flexibila se monteaza cu ajutorul unui divertor chiar la bateria actuala de la chiuveta. Acest divertor este de fapt un robinet care schimba cursul apei si o trece prin filtru. Se monteaza foarte simplu.

Imagini filtru:

Imagine

Ce vezi mai sus este de fapt aspectul complet al filtrului dar este foarte important ca in interior sa existe acel cartus filtrant din ceramica de care am mentionat mai sus. Asa ca atentie ce cumperi! Nu orice filtru ceramic are incorporate tehnologii de eliminare a metalelor grele si a clorului, compusilor organici etc.

Aceste modele au avantajul ca se pot demonta usor si la fel de usor de pot spala si monta la loc. Dezavantajul este ca iti ocupa loc pe chiuveta si ca sunt conectate la bateria chiuvetei ceea ce creaza un usor disconfort la manipularea pozitiei bateriei (mai ales cand speli vase). Un alt dezavantaj este ca din greseala poti introduce in filtrul apa fierbinte ceea ce este interzis. Filtrul trebuie conectat doar la apa rece.

Alt model (preferat de mine) este cel ce se Vezi model si pret, care are si o prefiltrare pentru a nu desface saptamanal filtrul ceramic cu scopul de a-l curata. Avantajele sunt:

– nu te mai incurca pe chiuveta si nu exista riscul sa il alimentezi cu apa fierbinte.
– prefiltrare din polipropilena, cu filtru de 5 microni si in acest fel vei demonta mult mai rar filtru de ceramica pentru al curata (o data la cateva luni).

Aspect filtru ce se monteaza sub chiuveta:

filtru-apa-cerazura-6uc-azura-filters

 

 

 

 

 

 

Consumul de apa de face prin baterie separata ce se monteaza pe chiuveta:

robinet-apa-2

Cam acestea sunt cele mai bune si viabile posibilitati de a avea apa potabila la tine acasa. Scapi de apa carata din magazine, de depozitare etc. In plus ai siguranta ca apa pe care o bei este curata si ca nu a stat in nu stiu ce depozit cateva luni si eventual in conditii improprii de depozitare.

7. Filtrarea prin membrana de nanofiltrare  – update articol in data de 06.07.2015.

Am adaugat in acest post si tehnologia cu nanofiltrare. Nanofiltrarea este o tehnologie de filtrare asemanatoare cu osmoza inversa. De fapt, echipamentul arata exact la fel, numai in ca in carcasa ce in mod normal gazduieste membrana de osmoza inversa, se afla membrana de nanofiltrare.

Tehnologia cu nanofiltrare se poate utiliza cu succes pe orice apa de retea publica, controlata. Nanofiltrarea nu elimina aproape complet sarurile de calciu si magneziu ci elimina in proportie de aproximativ 50%. Deci, este o varianta buna de a diminua apa de minerale si de a reduce duritatea acesteia, dar fara a le elimina complet. Exista cazuri in care este necesara, mai ales pentru persoanele ce doresc sa consume o apa cu putine minerale.

8. Dar care este cea mai buna apa de baut?

Exista o apa terapeutica si anume apa alcalina ionizata. Aceasta apa alcalina se obtine cu un ionizator de apa. Din pacate pretul nu este chiar la indemana oricui.

Un alt aspect este ca din punctul meu de vedere aceste ionizatoare de apa au nevoie de o filtrare suplimentara. Ele au un filtru incorporat, un filtru performant din carbune activ cu argint incorporat dar finetea de filtrare este intre 1 –  5 microni ceea ce este destul de mare ( 1 micron este relativ bine, 5 microni este prea mare).

Deci, daca optezi sa cumperi un ionizator de apa ca sa ai la indemana intotdeauna aceasta apa terapeutica, este bine sa montezi inainte de ionizator, un filtru din cele prezentate mai sus si anume ori cel cu ceramica, ori cel cu membrana capilara. In niciun caz sa nu montezi purificator (cu osmoza inversa) pentru ca ionizarea apei nu mai este posibila.

In cazul in care doresti un ionizator de apa cu prefiltrare asa cum am aratat mai sus, te rog sa ma contactezi pe moleculahoh@gmail.com

Stiu ca nu am atins in acest post aspecte importante precum durata de viata a filtrelor si eventual costul aproximativ al lor. Poate o voi face curand intr-un alt post.

Sper ca te-au ajutat explicatiile mele si ca am fost cat mai clar si cat mai putin tehnic. Pentru orice intrebare aveti e-mail-ul meu. Ai la dispozitie si formularul de comentarii. Te astept sa-mi spui ce apa bei, daca ai filtru si daca ti-ai cumpara asa ceva.

8. Ce poti face tu?

– daca nu ai un filtru de apa, achizitioneaza si monteaza-ti unul; ai numai avantaje, esti sigur ca apa este buna de baut si ca-ti face bine ci nu rau, in plus nu mai cari saptamanal baxuri sau bidoane de apa;
– fii atent la ce filtru de apa iti cumperi si nu ma refer in special la brand (care poate fi important dar nu intr-o mare masura) ci ma refer la tehnologia de filtrare de care ai nevoie. Daca ai intrebari suplimentare, da-mi un email pe moleculahoh@gmail.com. Cand iti cumperi un filtru de apa, iar comerciantul pretinde ca filtreaza una sau alta (metale grele, chisturi, giardia, criptosporidium, clor si chimicale) intreaba-l care dintre componentele filtrului sau care filtru (cartus filtrant) face una sau alta din cele spuse. Vei vedea daca stie sa iti explice sau daca ezita. Intreaba-l cum anume acel filtru elimina un anumit contaminat al apei, cum functioneaza cu alte cuvinte… vezi daca stie sa-ti spuna fara ezitare. Daca nu esti sigur, da-mi un email…
– daca ai deja un filtru de apa montat, schimba-ti cartusele filtrante la timp, asa cum spune producatorul sau cartea tehnica. Este important ca aceste cartuse filtrante sa functioneze la  randamentul maxim pentru ca tu sa ai garantia unei ape bune;
– daca ai posibilitatea financiara, monteaza-ti pe langa o filtrare buna (filtru cu membrane capilare sau filtru ceramic, prezentate in acest post) si un ionizator de apa; sanatatea este importanta pentru toti.

Si nu in ultimul rand:

– lasa-i si pe altii sa afle aceste informatii, nu pastra doar pentru tine. Deci SHARE pe Facebook, Google+, Twitter.  Multumesc!

Despre MOLECULA H2O

Totul despre tehnologiile de filtrare si tratate a apei. Daca ai probleme cu apa, de exemplu: duritate prea mare, fier, mangan, nitriti, nitrati, metale grele, amoniu, hidrogen sulfurat, amoniu, clor, bacterii si virusuri, aici este locul in care te poti informa sau poti pune o intrebare. Daca nu ai probleme cu apa dar vrei un filtru casnic care sa-ti faca apa mai curata si fara gustul acela oribil de clor, aici este locul in care poti afla ce tip de filtru ai nevoie. Nu esti sigur? Pune o intrebare! Daca esti in cautarea unei tehnologii de filtrare pentru o anumita problema si nu stii ce sa alegi sau care este oferta mai buna pentru aplicatia ta (apa de baut, apa dura, apa cu fier si mangan sau cu nitriti si nitrati, ori este infestata din punct de vedere bacteriologic). Pune o intrebare! Ai nevoie de o statie de epurare industriala? Pentru, fabrici, abatoare, ferme etc.? Pune o intrebare! Ai nevoie de dezinfectia bazinelor de apa potabila? Pune o intrebare! Indiferent de aplicatie, fie ca este casnica sau pentru industrie, aici gasesti rezolvarea. Intreaba-ma! PS: citeste "TERMENI SI CONDITII". de utilizare a prezentului site!
Acest articol a fost publicat în Filtre apa casnice, Filtre cu osmoza inversa, Toate posturile despre apa și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

651 de răspunsuri la CE FILTRU DE APA SA-MI CUMPAR?

 1. Muresan Fanuel zice:

  Buna seara!
  Va rog sa ma indrumati ce tip de filtrare am nevoie, avand in vedere ca locuiesc in mediul rural (Straja,Suceava) alimentarea cu apa fiind din fantana proprie. Si unde as putea efectua analize pentru apa potabila.

  Multumesc anticipat!

  Apreciază

 2. Oana zice:

  Buna ziua.
  Imi puteti recomanda va rog un filtru pentru apa de la chiuveta, astfel incat sa fie consumata si de copii fara nici o problema ? Locuim la bloc, in Iasi.
  Va multumesc

  Apreciază

 3. Costin Paun zice:

  Buna ziua,

  Ce solutie recomandati pentru un bloc in zona Brancoveanu / Tineretului pentru consum, inclusiv copil mic ?
  Sunt interesat de o solutie care sa nu implice neaparat un robinet in plus daca se poate.

  Multumesc,
  Costin

  Apreciază

 4. Cristina zice:

  Buna ziua,

  As dori sa imi recomandati ce fel de filtru (si modele daca se poate) imi trebuie pentru dus ca sa nu-mi mai fie atacata pielea, deoarece am psoriazis si apa aceasta imi usuca si mai rau pielea.. (Bucuresti. sect 1. la bloc).

  Va multumesc,
  Cristina

  Apreciază

 5. Iulia zice:

  Buna seara!
  Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu tipul de sistem de filtrare a apei (pentru baut) necesar pentru apa de la retea din Cartier Dristor, Bucuresti.
  Seara buna

  Apreciază

 6. Daniel zice:

  Buna,
  Puteti sa ne recomandati si noua ceva filtre pt apa de baut/gatit, avand ca sursa apa de retea in Cluj, familie cu 2 copii.
  Va multumim anticipat!

  Apreciază

 7. Catalin zice:

  Buna ziua!
  As avea nevoie de o recomandare pentru un filtru de apa pentru consum… daca se poate…
  Locuiesc in Galati, zona Mazepa 2, la bloc.
  Multumesc,

  Apreciază

 8. Cristina zice:

  Buna ziua, am mai lasat pe 20 Ianuarie un mesaj dar inca „asteapta moderare” .. o sa ii dau copy/paste aici in caz de nu il puteti vedea pe acela:

  Cristina spune:
  Comentariul tău așteaptă moderare.
  Ianuarie 20, 2017 la 9:46 am
  Buna ziua,

  As dori sa imi recomandati ce fel de filtru (si modele daca se poate) imi trebuie pentru dus ca sa nu-mi mai fie atacata pielea, deoarece am psoriazis si apa aceasta imi usuca si mai rau pielea.. (Bucuresti. sect 1. la bloc).

  Va multumesc,
  Cristina

  Apreciază

 9. Ciulea Victor zice:

  Buna ziua, am solicitat si eu o parere pentru un filtru sau dedurizator.Am vazut ca cererea mea e in asteptare, e vreo problema sau nu o vedeti? Multumesc!

  Apreciază

 10. Anca zice:

  Buna ziua!

  Intentionez sa achizitionez un filtru de apa pentru consum (bucatarie). Locuiesc in Bucuresti, sector 2. Imi puteti face niste recomandari?

  Multumesc!

  Apreciază

 11. Otil Dorin zice:

  Buna ziua, am solicitat si eu o parere pentru un filtru sau o metoda prin care pot sa optin apa potabila la un put forat la casa si am atasat si buletinul de anazile. Nu sant sigur ca ati primit emailul, daca nu va rog sa ma anuntati pentru a retimite, Multumesc, toate cele bune.

  Apreciază

 12. Gabriel Ionescu zice:

  Buna ziua,
  Am nevoie de un sfat privitor la montarea unui sistem de filtrare cu ionizator pt apa de baut.
  Locuiesc la bloc in Bucuresti in zona Titan.

  Apreciază

 13. Ileana zice:

  buna seara..am nevoie de un sfat pentru achizitionarea unui ionizator si daca trebuie sau nu montat un filru inainte de el

  Apreciază

 14. Ileana zice:

  Am uitat sa mentionez..am mama foarte bolnava si are nevoie de apa alcalina..astept raspunsul dumneavoastra.multumesc mult

  Apreciază

 15. Adrian Paunoiu zice:

  buna seara,
  locuiesc intr-un apartament dintr-un bloc nou (constructie 2010) in Timisoara.Am montat sub bateria de la chiuveta un filtru de 5″ 1/2 ptr retinerea sedimentelor,rugina (a fost montat din constructie).Nu consum apa de la chiuveta si nici un membru al familiei nu o face si sincer nici nu o sa vreau sa-mi schimb acest obicei…Eu va solicit ajutorul pentru a-mi da niste sfaturi cu privire la o filtrare calitate pret buna pentru a folosi apa de la robinet direct pentru a schimba saptamanal apa la pestisorii mei din acvariu (vreau sa am o apa fara clor,nititi,nitrati,metale grele) deoarece am un acvariu maricel si nu pot sta cu apa de declorificat prin galeti,butoaie,etc.Detin si centrala termica de apartament iar acum schimb apa la pesti direct de la robinet (apa calduta) ceea ce nu este prea indicat in lumea acvaristica…Astept un raspuns profesionist in limita in care timpul va permite acest lucru.
  o seara buna

  Apreciază

  • MOLECULA H2O zice:

   Buna seara,

   Ca sa primiti un raspuns profesionist, trebuie mai intai sa oferiti informatii exacte. De exemplu ce calitate a apei au nevoie pestii ce care ii detineti? Dar cu date exacte de pH, nitrit, nitrat etc, adica limitele maxime admise (la pH si limita minima). Fara aceste date eu va pot recomanda sisteme de filtrare dar nu am cum sa stiu daca apa va indeplini criteriile necesare. Am sa va trimit prin email cateva informatii.

   Toate cele bune!

   Apreciază

 16. Cristi zice:

  Buna ziua.
  Vreau sa achizitionez un filtru de apa; sunt din Vrancea, Adjud – apa este foarte dura.
  Ma intereseaza un sistem cu ultrafiltrare, dar nu stiu daca membrana de ultrafiltrare lasa sa treaca si mineralele, sau trebuie un filtru mineralizator atasat.
  Ceva detalii se poate?
  Multumesc mult.

  Poate imi recomandati vreo 2 modele, sa am de unde alege.

  Apreciază

 17. Ioana zice:

  Buna ziua!
  As dori o recomandare pentru filtru de apa-apa de baut/gatit.
  Va rog sa-mi trimiteti si varoianta filtru+ionizator.
  Multumesc!

  Apreciază

 18. Tiberiu Mihaita zice:

  Buna ziua
  Am trimis si mail separat dar probabil nu ati avut timp sau nu ati vazut e-mailul.
  Va rog sa imi recomandati un filtru de apratament, pe care doresc sa il instalez la bucatarie.
  Am trecut si alte detalii in acel mail. Il puteti vizualiza?

  Multumesc

  Apreciază

 19. bianca zice:

  Buna seara,
  Am avea si noi nevoie de un filtru/o statie de dedurizare a apei, casa in Dumbravita, jud. Timis.
  Multumesc

  Apreciază

 20. Florin zice:

  Buna ziua,
  Va rugam sa ne recomandati un sistem de filtrare eficient pentru apa de baut/gatit, avand ca sursa apa de retea din Focsani, familie cu copii.
  Va multumim anticipat!

  Apreciază

 21. Health&Nutrition Tips zice:

  Buna seara, ma intereseaza un filtru care poate fi folosit la prepararea formulei pentru bebelusi. Momentan folosesc apa Bucovina, dar m-am saturat sa car baxurile de apa. Ideal ar fi un link cu un exemplu, pentru a evita confuziile (mele). Multumesc

  Apreciază

  • MOLECULA H2O zice:

   Buna dimineata,

   Ar trebuie sa stiu mai multe despre sursa dvs de apa: localitate, apa de la reteaua pubplica/foraj etc.

   Toate cele bune!

   Apreciază

   • Health&Nutrition Tips zice:

    Constanta, retea publica, zona Tomis 3 (langa city park mall – daca ajuta cu ceva)

    Apreciază

   • MOLECULA H2O zice:

    Buna ziua,

    Apa din Constanta are o duritate ceva mai mare dar asta nu insemna ca apa nu e potabila. Deci este suficient sa ai o filtrare buna care sa nu coboare duritatea apei. Totusi, pentru multi duritatea apei este vazuta ca fiind o problema. In acest caz se poate scadea la jumatate cu tehnologia cunoscuta sub numele de nanofiltrare. Daca tot ati pomenit de Bucovina, prin filtarea apei cu nano, in cazul dvs (Constanta) apa va ajunge sa aiba o duritate foarte apropiata de apa Bucovina.

    Toate cele bune!
    Toate cele bune!

    Apreciază

   • Health&Nutrition Tips zice:

    Multumesc mult

    Apreciază

 22. valean zice:

  Buna seara. Locuiesc in orasul Satu Mare si as dori cateva produse de filtre de apa, eventual si cu alcanizare si reminalizare. Multumesc si astept vesti!

  Apreciază

 23. valentina dascalu zice:

  Buna ziua,

  Locuiesc in Iasi la bloc si as dori sa achizitionez un filtru pentru apa de la robinet. Am incercat sa ma documentez putin, insa sunt atat de multe informatii incat imi este foarte greu sa ma hotarasc. Imi doresc un filtru de apa nu foarte ieftin, nici foarte scump, nu cu osmoza inversa, unul care sa filtreze o cantitate suficient de mare de apa pana sa trenbuiasca sa schim filtrul de carbon (sau alta compomenta scumpa ). Imi puteti spune parerea d-voastra despre filtrul de apa de la „farabrandvarog”, „cititi termeni si conditii”? As inclina sa il cumpar.

  Multumesc!

  Cu stima, Valentina Dascalu

  Apreciază

 24. daniel zice:

  Buna ziua,
  Doresc sa cumpar un filtru de apa la bucatarie. Locuiesc in Bucuresti, sector 2, zona Obor. Imi puteti face niste recomandari?

  Apreciază

 25. CR zice:

  Buna ziua,
  va rog sa-mi recomandati un filtru de apa. Locuiesc la bloc sectorul 1. Apa este necesara pentru baut si gatit.
  Va multumesc

  Apreciază

 26. Costelino zice:

  Buna ziua,locuiesc in Piatra Neamt ,sI doresc o recomandare de filtru apa+ionizator avem si 2 bebe de 10 luni ce firma ne recomandati,.multumesc anticipat

  Apreciază

 27. Popescu Adrian zice:

  Buna ziua, locuesc la casa si as dori sa refac bazinul unde este apometru situat, deoarece in momentul de fata este un bazin sapat in pamant facut din caramida si apometru este in fundul lui la 1,50m adancime si tot timpul este inundat. Ma gandeam sa pun un bazin din polietilena.

  Oare aveti cumva ceva sugesti mai bune despre filtre de dimensiuni mai reduse sau ce as putea sa rezolv problema asta si sa am si o apa mai curata.
  Va multumesc

  Apreciază

 28. mihaila ion zice:

  Foarte tare si foarte intresant ! Multumim pentru informatii ! Doresc si eu o recomandare pentru un pensionar (buget mic) din Bacau, care locuieste la bloc. Va multumesc !

  Apreciază

 29. cezar zice:

  Buna ziua
  Locuiesc in afara Bucurestiului la curte .Am un put la 20 m adancime [stratul 2] ca toata lumea de acolo si vreu sa folosesc apa acestuia la baut si mancare .Ce fel de filtrare imi recomandati ,eventual si de unde poate fi luat.
  Va multumesc anticipat

  Apreciază

  • MOLECULA H2O zice:

   Buna seara,

   In cazul dvs. este necesar sa efectuati un buletin de analiza intr-un laborator autorizat (ex: Apa Nova). Din pacate nu am cum sa va recomand un sistem de filtrare fara sa cunosc calitatea apei.

   Toate cele bune!

   Apreciază

 30. Florin zice:

  Buna ziua,

  Sunt din Bucuresti si m-ar interesa sa instalez la birou un aparat de filtrare cat mai compact si care sa poata livra apa rece/calda. bugetul este in jur de 2000 lei. Ce imi puteti recomanda?

  De asemenea, am citit si articolul despre apa alcalina ionizata, si ma gandesc sa mai aprofundez ideea. aici ce recomandari aveti?

  Apreciază

 31. cezar zice:

  Buna ziua
  Locuiesc in Dragomiresti Deal,am facut analiza apei din put,pentru baut si vreau sa-mi recomandati ce filtru sa folosesc pentru a putea cosuma apa la baut.
  Mentionez ca nu vreau sa cumpar un dedurizator care este f scump si pe care sa-l folosesc doar pt baut apa.

  buletin analiza
  aspect-limpede fara suspensii
  duritate[grade fr] – 32,4-mai mare decat limita admisa 10
  conductivitate- 700
  ph 7,1
  alcalinitate m -5,2
  nitrati- 44,3
  fier- 0,5 -mai mare decat limita admisa0,2
  mangan0,2 -mai mare decat limita admisa 0,05
  RECOMANDARI: dedurizarea apei in vederea folosirii ei si inlaturarea excesului de fier si magneziu.
  Data examinarii: 12.07.2017
  Executant: ing. chimist DORDAI MONICA

  Apreciază

  • MOLECULA H2O zice:

   Buna seara,

   Analiza fizico-chimica este incompleta. Analiza microbiologica este inexistenta. Riscati ca prin alegerea unui sistem de filtrare sa gresiti, sa nu aveti o apa buna, ba chiar sa afectati sistemul de filtrare.
   Aparent, va este necesar un sistem cu osmoza inversa dar: fara dedurizare sau conditionarea apei dure veti colmata repede membrana de osmoza inversa. In plus, daca apa contine bacterii, este o problema. Apa de alimentare pentru osmoza inversa trebuie sa fie dezinfectata.
   In concluzie, faceti un buletin de analiza apei complet, inainte de a alege un sistem de filtrare.

   Toate cele bune!

   Apreciază

 32. Lavinia zice:

  Buna ziua,
  as avea si eu nevoie va rog de o recomandare in ceea ce priveste achizitionarea unui filtru de apa mai ales pentru a putea fi consumata mai ales de catre cei doi copii mici (in varsta de 10 luni) pe care ii avem. Mentionez ca locuiesc in orasul Cluj Napoca, la bloc. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  Apreciază

 33. MARCEL UNGUREANU zice:

  Buna ziua ! va rog daca se mai poate o recomandare pentru o instalatie la casa, la bucatarie un dispozitiv necasar de filtrare apa alcalina curata buna de consumat ,va multumesc ! PS Consum moderat 2 persoane cu posibilitate de schimbare filtre .

  Apreciază

 34. ANTOANELA zice:

  BUNA ZIUA .Ma numesc Antonela si v-am trimis ieri un e.mail prin care va rog sa ma sprijinti sa iau un filtru de apa bun ptr consum acasa -bucuresti ,sector 4.Trebuie sa va dau toate detaliile aici sau e suficient e.mail-ul ?

  multumesc f mult
  A.

  Apreciază

 35. Tudor zice:

  Buna ziua,
  Pentru zona Iancului din Bucuresti aveti, va rog, vreo recomandare?
  Tudor

  Apreciază

 36. Raluca zice:

  Buna seara, ma puteti va rog ajuta cu o recomandare de filtru pentru Bucuresti, la bloc. Multumesc,

  Apreciază

 37. Cristi zice:

  Bună ziua, putin ajutor pentru achiziționarea unui filtru pentru zona Tîrgu Mureș. Apa este furnizată de către compania AQUASERV. Vă mulțumesc anticipat.

  Apreciază

 38. Buna ziua, intentionez sa imi montez un set de 3 filtre direct pe reteaua de apa rece bucatarie. Va rog sa imi recomandati 3 tipuri de filtre care ar trbui sa le montez si ordinea de montaj a acestora.
  Multumesc, o zi buna.

  Apreciază

 39. Marius R. zice:

  Bună ziua, doresc să montez un filtru pe rețeaua de apă rece la bucătărie. M-am săturat să tot cumpăr apă îmbuteliată și știu că apa este cât de cât bună în oraș. Suntem două persoane pentru consum, care ar fi varianta cea mai bună după părerea dumneavoastră?
  Vă mulțumesc anticipat!

  Apreciază

 40. Elena Albu zice:

  Buna ziua!

  Doresc sa achizitionez un filtru de apa pentru reteaua de apa rece de la bucatarie. Locuiesc la bloc in Bucuresti, sector 4 si am un copil de 8 ani. Din ce am mai citit, as opta pentru un sistem de ultrafiltrare si ar fi interesant daca ar avea si filtru de alcalinizare (desi nu stiu cat de eficient ar fi). Am vazut ca sunt destui comercianti, preturi diferite, insa ma intereseaza si calitatea produselor oferite. Imi puteti face niste recomandari?

  Multumesc!

  Apreciază

  • MOLECULA H2O zice:

   Buna ziua,

   Am sa va trimit o recomandare prin email pentru un sistem de filtrare performant cu ultrafiltrare. Cu privire la filtrul de alcalinizare, nu are nicio valoare doar apa alcalina, daca ORP-ul nu este negativ. Apa alcalina obtinuta cu un ionizator de apa are ORP negativ, nu un simplu filtru adaugat la un sistem de filtrare. Tot in acest email am sa va trimit si un link cu un articol care explica Apa alcalina vs. Apa alcalina ionizata.

   Filtru de alcalinizare isi are rolul doar daca utilizati un sistem de filtrare cu osmoza inversa, pentru ca aceasta tehnologie demineralizeaza apa, iar filtrul pentru alcalinizare introduce in apa o mica cantitate de minerale. Acest lucru nu se intampla in schimb la sistemele de filtrare cu ultrafiltrare, apa nu este demineralizata in acest caz.

   Toate cele bune!

   Apreciază

 41. Flavius zice:

  Buna ziua. Am vrea sa achizitionam un filtru de apa rece pentru consum casnic (baut, spalat, etc.). Apa este furnizata de compania de utilitati publice Dunarea Braila. Noi locuim in cartierul Viziru III. Ne puteti sugera ceva? Va multumim.

  Apreciază

 42. alina zice:

  Buna ziua, am dori un sfat avizat pentru un filtru de apa necesar montaj intr.o clasa de copii.
  Multumesc

  Apreciază

 43. alina zice:

  Am uitat sa mentionez , scoala este in Galati, reteaua de APA CENTRALIZATA.

  Apreciază

 44. Mirela zice:

  Buna ziua!
  Locuiesc in Bucuresti, sector 3 si vreau sa achizitionez un filtru de bucatarie. Am studiat putin oferta insa nu suficient incat sa ma lamuresc in toate aspectele. De exemplu nu am inteles care filtru este mai performant, cel cu carbune activat bloc sau granular? De asemenea, nu stiu daca pentru dedurizarea apei trebuie un filtru special sau acest lucru il face si un filtru cu membrane capilare ca cel descris de dvs in articol?
  De aceea v-as ruga frumos sa ma ajutati si pe mine cu o recomandare. Mentionez ca nu inclin spre filtre cu osmoza inversa si nici cu ionizare. Va multumesc.

  Apreciază

  • MOLECULA H2O zice:

   Buna dimineata,

   – nu exista o regula ca filtru cu carbune activat granular sa fie mai performant ca unul cu carbune activat bloc sau invers. Depinde de producator…depinde de tipul de carbune folosit;
   – pentru dedurizarea apei exista filtre speciale, evident. De exemplu, membranele de nanofiltrare dedurizeaza partial apa (60% – 75%);
   – membranele capilale nu dedurizeaza apa;
   – nu este necesar sa dedurizati apa din reteaua publica Bucuresti, pentru ca are o duritate mica spre medie si este perfecta pentru consum. Aceasta apa poate face probleme electrocasnicelor, centralei termice sau boilerului dar pentru consum este foarte buna dpdv a duritatii (duritate inseamna o anumita cantitate de ioni precum calciu si magneziu);
   – va voi trimite o recomandare pentru un sistem de filtrare, prin email.
   Toate cele bune!

   Toate cele bune!

   Apreciază

 45. Cosmin zice:

  Buna ziua. Sunt interesat de un filtru foarte bun pentru a filtra apa pentru baut.
  Sursa apei este dintr-un put si are o cantitate mare de calcar in principal + alte substante.

  Apreciază

 46. Popa Adrian zice:

  Bună seara! Locuiesc în Oradea. Doresc să achizitionez un filtru de apă, însă nu sunt sigur de care am nevoie. Îmi puteti vă rog recomanda vreuna? Pe site-ul http://www.apaoradea.ro/ se poate vedea că pe strada alaturata a rezultat: Turbiditate 0,45 pH 7,2 Conductivitate 268 **total solide dizolvate 128 Clor rez. lib.0,298 Coli totali 0 Coli fecali 0 Streptococi fec. 0. Multumesc.

  Apreciază

 47. Popa Adrian zice:

  Bună dimineata,
  Țevile în casă îmi sunt trase separat pentru fiecare consumator (centrală pe gaz, mașină de spălat rufe, chiuvete toate separat). Conform analizei apei de mai sus, vă rog să-mi dați un sfat pentru filtre la toate cele 4 categorii:centrală pe gaz, mașină de spălat rufe, apă potabilă și apă pentru duș. Mersi mult.

  Apreciază

 48. Grigore Iliescu zice:

  Buna ziua,
  Citind articolele dv. privind filtrele de apa si ” filtrand”, la randul meu, cateva dintre ofertele gasite pe internet, m-am oprit la „https://azura.ro/produs/filtru-apa-cerazura-line-9mf-azura-filters/”, upgradat cu „https://azura.ro/produs/filtru-apa-membrana-ultrafiltrare-azura-filters/”. Va rog sa-mi spuneti care este punctul dv. de vedere privind alegerea mea si, eventual, sa-mi recomandati un alt sistem de filtrare. Locuiesc in Bucuresti, cartierul Pajura si m-am saturat de apa imbuteliata !
  Va multumesc si va doresc zile bune,
  Gr.Iliescu

  Apreciază

 49. Iulian Durac zice:

  RE: bloc, Bucuresti, sector 3, zona Pallady 🙂

  Multumesc…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.